Sosyal Medya Hesap Silme Hakkında



Dünyada genelinde artan internet kullanıcı sayısı Ülkemizde de hızla artmaktadır.2108 yılı itibariyle aktif olarak internet kullananların sayısı 54 milyonu aşmış durumda, aktif olarak sosyal medya kullanan kullanıcıların sayısıda 51 milyon civarında dır.Yine yayınlanan verilere göre sosyal medya kullanan kişiler günce ortalama  7 saatlerini sanal alemde geçiriyorlar.En çok kullanılan sosyal medya mecraları  Facebook, Instagram, Twitter, üçlüsü başı çekenler arasında.




Ülkemizde artık her bireyin hesabının bulunduğu sosyal medya hesaplarının kişilerde yarattığı bağımlılık özellikle küçük yaşta başlayan rahatsızlara sebep olmaktadır. İnter kullanımın en yoğun olduğu ülkelerde günümüzde adı konulmuş hastalıklar bile mevcuttur. Ülkemizde de bu gidişle bir kaç seneye kalmaz bu hastalıkların yaygınlaştığını maalesef görecek gibiyiz. Bu hastalıkların başında, Nomofobi, FOMO, Siberhondrik, Photolurking, ve daha bu ve buna benzer bir çok isimle adlandırılan hastalıklar. Eğer sosyal medya bağımlılığınız varsa sizde bu hastalıklarından birine yakalanmış durumdasınız. Hesabisilme.com olarak amacımız sağlıklı sosyal medya kullanımı yaygınlaştırmak, bireyleri daha çok dışarıda zaman geçirmelerini sağlamaktır. Bunun ilk adımı olarak sosyal medya hesaplarınızın kapatılması geliyor. Sizi merak edenler bırakın sizi arasınlar, yada bırakın biraz merak edip özlesinler göreceksiniz o zaman yaşam daha keyifli hal alacak ! Hemen şidi facebook hesabınızı silin, instagram hesabınızı kapatın, twittter hesabınızı dondurun! 

Sitemizde verilen bilgiler hesap sahibinin üyesi olduğu internet sitesi yada sosyal medya hesabına bizzat başvurarak kapatması gerektiğinin nasıl yapıldığını anlatmaktadır. Sitemiz hiç bir bireyin hesabını kapatmamaktadır.
Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :