facebook hesap silme

Facebook Hesap Silme - Facebok Hesabı Nasıl Silinir 

Size facebook hesap silme başvurusu yapma isteyenlerdenseniz bu yazı tam size göre!

Facebook; artık herkesin kullandığı ve vazgeçilmez olan ücretsiz kullanılan dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi ! Facebook, Mark Zuckerberg tarafından ABD kurulmuştur. Dünya geneline çok hızlı bir şekilde yayılan sitenin aktif olarak milyonlarca kullanıcı hesabı vardır. Çok sayıda kullanıcıya sahip olunca ister istemez sorunlar da kaçınılmaz olur.Bu sorunlardan kurtulmak için ilk etapta başvurulacak işlem Facebook Hesap Silme işlemidir. Sizde hesabınızı herhangi bir nedenden dolayı bir daha kullanmayı düşünmüyorsanız, hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Bu yazımız çeşitli sorunlardan dolayı Facebook hesaplarını silmek isteyen kullanıcılara yardımcı olacaktır.Dilerseniz aşağıda yer alan facebook hesap silme videolu anlatımı izleyerek sizde hesabınızı kolayca kapatabilirsiniz.


Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Hesap silme işlemi için öncelikle ya bir masaüstü/dizüstü bilgisayardan Facebook kullanıcı hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Hesabınıza erişimi gerçekleştirdikten sonra sonra dilerseniz aşağıda yer alan facebook hesap silme linkini tıklayarak facebook Hesabımı Sil başlıklı sayfaya kolayca erişebilirsiniz. Bu sayfada yer alan uyarıları dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz. Daha sonra hesabımı sil düğmesine tıklayınız. Peşinden çıkan pencereden de son olarak işlemi tamamlayınız. Artık hesabınızı silmiş bulunmaktasınız. 14 gün içerisinde tekrar hesabınıza giriş yapmazsanız hesabınız kalıcı olarak silinecektir.





Facebook Hesap Silme Linki:  

https://www.facebook.com/help/delete_account

Güncel facebook hesap silme işlemini kısa yoldan gerçekleştirmek için yukarıdaki linki tıklamanız yeterli olacaktır. Karşınıza çıkacak olan ekrandan "hesabı sil" butonunu tıklayarak işlemi sonuçlandırınız.


Facebook Hesap Silme Resimli Anlatım






Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  • Facebook hesabınızı sildiğiniz de profilinizi arkadaşlarınız görünmez.
  • Facebook kullanmayacaksanız hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.
  • Silme işlemini başlattıktan sonra hesabınız 14 gün boyunca dondurulmaktadır. 
  • 14 gün içerisinde hesabınıza tekrar giriş yaparsanız facebook hesap silme başvurunuz iptal edilir. 
  • 14. günün sonunda ise facebook hesabınız kalıcı olarak silinecektir. 
  • Kalıcı olarak silinen hesaplara artık bir daha ulaşamazsınız.
  • Hesap silme başvurusundan önce uyarıları dikkatlice okumanız tavsiye edilir.
  • Hesabınızı silmeden önce verilerinizin yedeğini indirebilirsiniz.
  • Hesabınızı silmeden önce "Ayarlar" bölümünde hesabınızın yedeğini alabilirsiniz.(Yedek İşleminin nasıl yapılacağını sayfanın sonunda görebilirsiniz.)

İçeriklerimin tamamen silinmesini istemiyorsam, ancak Facebook'u kullanmaya ara vermek istiyorsam ne olur? 

Facebook kullanımına ara verebilir ve hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz. Hesabınızı geçici olarak dondurduğunuz zaman Facebook profiliniz görünmez veya profilinizi görmek isteyen kişi profil sayfanıza gidemez. Fotoğraflarınız, gönderileriniz ve videolarınız kayıtlı kalır. Ayrıca Facebook Messenger kullanmaya da devam edebilirsiniz. Profil resminiz konuşmalarınızda görünmeye devam eder ve insanlar size mesaj göndermek için adınızı aratabilir. Facebook'ta size mesaj gönderebilecekleri yerlerde arkadaşlarınıza görünmeye devam edersiniz. Spotify, Pinterest veya Oyunlar gibi diğer uygulamalarınız için Facebook Girişini kullanmaya devam edebilirsiniz. İstediğiniz zaman hesabınızı yeniden aktifleştirebilirsiniz. 



  • Facebook Hesap Ayarları'na tıklayın
  • Sol sütunda Genel'e tıklayın.
  • Hesabını yönet'e ve ardından Hesabını dondur'a tıklayın
  • Onaylamak için talimatları izleyin.







Facebook Hesabınızı Silmeden Önce Yedek Alınız

Dilerseniz facebook hesabını silmeden önce bir yedeğini alabilirsiniz. Böylece verileriniz kaybolmaz ve dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Facebook Yedek Alma Linki :
  
https://www.facebook.com/settings





Not: Burada yazlan bilgiler internette aratılan facebook hesap silme arama sonucun da elde edilen bilgileri içermektedir.Hesabı silmek için her kullanıcının kendisi tarafından hesap silme başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 yorum :