pegasus bilet iptali


Pegasus hava yolları rezervasyon değişikliği veya iptali işlemleri için, eğer biletinizi mobil site veya mobil uygulama üzerinden aldıysanız, www.flypgs.com ana sayfadaki “Bilet İşlemlerim” bölümünden PNR (Rezervasyon Numarası) ve ad soyad bilgisi ile giriş yaparak iptal yada değişiklik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 




  • Biletinizi acente veya çağrı merkezi üzerinden aldıysanız, biletin iptali yine alınan satış kanalı üzerinden değiştirebilir. 
  • Elektronik biletinizin iptal/iade veya değişiklik işlemlerini, havaalanı satış ofislerinden yapılacak ise ödeme için kullandığınız kredi kartı, resimli kimlik kartı (pasaport, nüfus cüzdanı veya ehliyet) e-biletin çıktısı ile birlikte gitmeniz gerekmektedir.
  • İptallerde, hizmet ücreti iade edilmez.
  • Ekstra paketli misafirlerimiz için Ekstra paketin mevcut iptal ve değişiklik kuralları geçerlidir. 
  • Taksitle satın aldığınız biletin iptalini gerçekletirmiş iseniz, pegasus da ödemeyi kartınıza taksitle yapmaktadır.
  • Hava muhalefetinden iptal olan seferler için: 

Ekstra Paket Rezervasyon Değişikliği ve İptal Kuralları: 

Rezervasyon ve bilet kuralları dahilinde Ekstra Paket, Eko ve Avantaj Paketlerimizden farklı olarak uçuşa 2 saat kalana dek yaptıracağınız iptal ve değişikliklerde ücret kesintisi yapılmamaktadır. 

Uçuşa 2 saat kalana dek yapılan değişiklik durumunda, paket içerikleri yeni uçuşa taşınmayacak ve paket ücreti iade edilecektir. 

Yeni uçuşunuzun bilet ücreti, mevcut biletiniz den daha yüksek ise aradakı ücret farkı tahsil edilecektir. 

Uçuşa 2 saat kalana dek yapılan iptal durumunda, bilet satın alma esnasında ödediğiniz ‘hizmet bedeli’ hariç tüm bilet ücretiniz kesintisiz iade edilir. 

Uçuşa 2 saatten az kaldığı durumda, ekstra paketli biletlerde değişiklik ve iptal talep edilmesi halinde sadece havalimanı vergileri iade edilir.




İç Hat & KKTC uçuşları ( 01 Ekim 2015 sonrası bilet iptal kuralları )










***Eko Paket ve Avantaj Paketlerde yakıt harcı, rezervasyon iptallerinde iade edilmemektedir. Rezervasyon değişikliklerinde ise; uçuşa 2 saatten daha fazla zaman varsa yakıt harcında herhangi bir kesinti uygulanmamaktadır. 
***2 saatten daha az zaman var ise yakıt harcı iade edilmemektedir.


Yurt Dışı Uçşları Bilet İptali : TÜRKİYE - ALMANYA /AVUSTURYA /AZERBAYCAN BELÇİKA /DANİMARKA / FRANSA / İTALYA /GÜRCİSTAN /HOLLANDA / İNGİLTERE/ İSVEÇ / İSVİÇRE / BOSNAHERSEK / SIRBİSTAN / MAKEDONYA / ARNAVUTLUK / ROMANYA / KOSOVA / YUNANİSTAN / İSPANYA / PRAG / BUDAPEŞTE UÇUŞLARI (KARŞILIKLI)


*** TÜRKİYE - DANİMARKA / İNGİLTERE / İSVEÇ / İSVİÇRE (KARŞILIKLI) UÇUŞLARI İÇİN EURO CİNSİNDEKİ DEĞİŞİKLİK VE İPTAL- İADE TUTARLARI, ÜLKELERİN MAHALLİ PARA BİRİMİNE ÇEVRİLİR. 

***Süper Eko, Eko Paket ve Avantaj Paketlerde Yakıt Harcı, rezervasyon iptallerinde iade edilmemektedir. 

***Rezervasyon değişikliklerinde ise; uçuşa 24 saatten daha fazla zaman varsa yakıt harcında herhangi bir kesinti uygulanmamaktadır. 24 saatten daha az zaman var ise yakıt harcı iade edilmemektedir.


Yurt Dışı Uçşları Bilet İptali: TÜRKİYE - IRAK / İRAN / LÜBNAN / RUSYA / UKRAYNA / KAZAKİSTAN / İSRAİL / KATAR /KUVEYT/ BAHREYN / KIRGIZİSTAN /BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ UÇUŞLARI (KARŞILIKLI)


***Süper Eko, Eko Paket ve Avantaj Paketlerde Yakıt Harcı, rezervasyon iptallerinde iade edilmemektedir. 
***Rezervasyon değişikliklerinde ise; uçuşa 24 saatten daha fazla zaman varsa yakıt harcında herhangi bir kesinti uygulanmamaktadır. 24 saatten daha az zaman var ise yakıt harcı iade edilmemektedir.


*** SADECE BAĞLANTILI OLAN SEFERLERDEKİ İÇ HAT UÇUŞLARINA UYGULANIR. BAĞLANTILI OLMAYAN İÇ HAT UÇUŞLARINDA İÇ HAT & KKTC UÇUŞLARI DEĞİŞİKLİK VE İPTAL KURALLARI GEÇERLİDİR.
Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :