twitter nasıl kullanılır


Twitter Nedir  ? Nasıl Kullanılır ? 

Twitter ! Hiç kuşkusuz sosyal medya platformları içerisinde en popüler olanı twitter dır.Bu minik kuş zamanla öyle bir mecra haline geldi ki artık insanlar gündemi buradan takip eder oldu.Peki ama twitter nedir? ve twitter nasıl kullanılır ? Twitter kullanmak aslında son derece basit bir işlem yeter ki söyleyecek sözünüz oldun. Biz yinede twitter'a yeni başlayan için twitter nasıl kullanılır basit yoldan anlatmaya çalışalım.

Twitter nasıl kullanılacağının belkide ilk bilinmesi gereki  hiç kuşkusuz twitter temel kavramları dır. Twitter'a has bu temel kavramları bilmeden çevrenizle yeterinde ve etkili bir şekilde twitter sohbeti yapmak mümkün değildir.Gelin twitter kavramlarına bir göz atalım.

Twitter Kullanıcıları İçin Temel Kavramlar 

Tweet (Twit) : Twitter platformunun temel elemanıdır.Twitter üzerinden 140 karakter uzunluğunu geçmeyen metin mesajlarına verilen isimdir. Dilerseniz bu mesajlara video yada resimde ekleyebilirsiniz.

Tweet (Twit) Atmak  : Twitter mecrasında mesaj gönderme terimin karşılığı tweet(Twit) atmaktır. 


Takip Etmek : Twitter da en temel ikinci kavram dır. Twitter'da çevrenizi genişletmek için "Takip" sistemi kullanılır.Kişileri takip ederek yazdıklarını anasayfanızda görebilirsiniz.Takipçi sayınızın artmasıyla daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

Takipçi : Twitter üyelerini takip eden kullanıcılara  "Takipçi" denilmektedir. Bir kişi aynı zamanda hem takip edilen hemde takipçi olabilir.Geniş kitlere ulaşmak istiyorsanız takip sayınızı arttırmanız gerekmektedir.

Favlamak : Takipçisi olduğunuz üyelerden gelen postaları beğendiğinizi ifade eden kavram dır.Mesajları favladığınız zaman o mesajın popülerliliği artmış olur.

Retweetlemek : Hoşunuza giden mesajları kendi çevrenizin de görmesi için yapılan işlemdir.Herhangi durumun ne kadar çok paylaşılması twitter da popüler olmasına sağlar.


Hashtag (Etiket) :Twitter ile başlayan bu kavram zaman diğer sosyal medya araçlarında da kullanılmaya başlanmıştır. Twitter'ın belkide en önemli araçlarından birisidir. Hashtag(etiket) “ # ” işareti ile başlayan dilediğiniz şekilde yazı yazabileceğiniz harf grubudur. 

Trending Topic (TT) : TT olmak diyede adlandırılan kavram twitter adeta vitrini dir.Bu bölümde yer alamak için etiketler (Hashtag) kullanılır ve sayısız farklı kullanıcılar tarafında yapılan bu paylaşımlar sayesinde "TT Olmak" dediğimiz kavram oluşur. TT listesi ülke bazlı veya dünya geneli olarak ikiye ayrılır.Bazı Tweet'ler hem dünya genelinde hemde ülke genelinde sıralamaya girebilir.Artık bundan sonrası sizin twitter nasıl kullanacağınıza kalmış. Elimizden geldiğinice twitter nasıl kullanılır anlatmaya çalıştık !

#twitternasılkullanırlır
#twitternedir
#HashtagNedir

Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :