tumblr nasıl kullanılır


İnternet ortamında sürekli ikonlarını gördüğünüz, adını sıklıkla duyduğunuz ve internetin yeni yüzü olan, özelikler yurt dışından kullanıcı sayısı bi hayli fazla olan, İnstagram ve Twitter’a benzerliği ile bilinen, farklı blog sistemi olan Tumblr birçok yönüyle değerlendirmek ve nasıl kullanıldığı öğrenmek için bu yazımızı kaleme aldık. Tumblr blog ve paylaşım sitesi olarak kullanılan ek özellikleri sayesinde sosyal ağlara bağlanabildiğiniz hızlı ve kullanımı oldukça basit bir sosyal medya aracıdır. Tumblr kişisel bir günlük olarak da görebilirsiniz.Kullanım yaşını özellikle genç nüfus oluşturmaktadır. İstediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz arayüzü sayesinde kendi blog sayfanızı oluşturabilirsiniz.

Tumblrda Neler Yapabilirsiniz ?  Tumblrda zahmetsizce video, fotoğraf, linkler, ses dosyaları, hatta konuşma metin yazıları paylaşabilirsiniz. Diğer sosyal medya siteleriyle olan bağlantısı sayesinde oldukça dinamik bir kullanıma sahip olabilirsiniz.




Tumblr Nedir? Tumblr Kurucusu Kimdir ? 

Tumblr, David Karp tarafından 2007 yılında kurulmuştur. ABD kökenli sosyal ağ ve blog sitesi dir. Tumblr'ın en büyük özelliği popüler olan sosyal paylaşım siteleriyle tam bir uyum içinde çalışıyor olmasıdır. Tumblr dilerseniz kendi özel temanızı satın alabilirsiniz. Mayıs 2013 tarihinde Tumblr yaklaşık 1.1 milyar dolar karşılığında Yahoo! tarafından satın alınmıştır. Tumblr’da içerisinde yer alan ek özelliklerle birlikte diğer sosyal ağlara Tumblr kullanızı adınızla bağlanabiliyor olmanızdır.


Tumblr Nasıl Üye Olunur ? Tumblr Nasıl Kullanılır ?

Tumblr'a üye olmak için www.tumblr.com adresine gitmeniz ve ekranda sizden istenilen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Üyelik aşaması da son derece basit olan Tumblr üyelik aşamasında daha sonra mail adresinize bir aktivasyon maili gelmektedir. Daha sonra dilerseniz üyelik bilgilerinizi detaylı olarak girebilirsiniz. 





Tumblr Avantajları

Gençlerin sıklıkla kullandığı Tumblr ile avantajlarınız neler gelir öğrenelim.

Tumblr'a üye olarak kendinize ait blog sayfanız olur.

Blogunuzu isimlendirerek dilediğiniz yayını gönderebilirsiniz. İsimlendirdiğiniz blogunuzu örneğin : hesabisilme.tumblr.com adresi ile giriş yapabilirsiniz.

Dilerseniz kendinize özel hazır tema seçerek blog içeriği oluşturabilir, yada satın alacağınız temalarla farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Bilgisayarınız yada internette bulunan fotoğraf, metin, link, video, ses kaydı dosyalarını oldukça hızlı bir şekilde blog sitenize yükleyebilirsiniz.

Facebook'da ki paylaşılmış olan içerikler yada Twitter'da yazılmış gönderiler hızlı bir şekilde blog ağınızda yayımlayabilirsiniz. 

Sosyal medya üzerinde bulunan tüm arkadaş gruplarınızı tek bir platform üzerinde toplayabilirsiniz. 

Tumblr Nasıl Kullanılır

Tumblr nasıl kullanılır ve hangi menülerin ne işe yaradığını sizlere anlatmaya çalışalım.Herşeyden önde ekranın sol üst köşesinde tumblr arma yapabileceğiniz bir kutucuk bulunmaktadır.




Ekranın sağ tarafında ilk sıran olan ev şekilde ki ikon ile kişisel sayfanız ve profil sayfanızı görüntüleyebilir, paylaşımlarınızı takip edebilir, dilerseniz yeni yaplaşımlar da bulunabilirsiniz.Ekranın sağ tarafında popüler blogları ve Radar kısmında ilginizi çekebilecek size özel sunulan blog önerisini görebilirsiniz.







Pusula görünümünde olan bu ikona tıkladığınız da ve Tumblr da neler olup bittiğini kolay ve hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.







Bu bölümde size gönderilen ve göndermiş olduğunuz özel mesajları takip edebilirsiniz.









Yıldırım şeklindeki bu ikon sayesinde dilerseniz etkinlik başlatabilirsiniz.







Bu bölüm profil bölümünüz olup; Hesabınız ile ilgili ayarları, blog sayfanız ile gerekli düzenlemeleri, Beğenme ve takipçilerinizi görebilirsiniz.Dilerseniz sistemden güvenli çıkışı gerçekleştirebilirsiniz.Ayrıca ayarlar bölümünden de hesabızı silebilirsiniz.





Bu bölüm paylaşım bölümü olup, tumblr paylaşacağınız video, fotoğraf yada metin vb. dosyaları gönderimini gerçekleştirebilirsiniz.
Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :