Windows 8 Dns Değiştirme

Dns Nedir ? : İngilizcede "Domain Name System" olarak kullanılan Türkçeye "Alan Adı Sistemi" olarak geçen, dns amacı internet uzayını bölümlemeye ve bu bölümleri adlandırmaya, bölümler arası iletişimi organize etmeye yarayan sistemdir. 

İnternet ağını kullanan her birimin sadece kendi kullanımına ait bir "IP" adresi vardır. Bu adresler  internette gezinti yaparken karşımıza kullanıcıların kolay hatırlaması siteadı.com gibi isimlerde çıkar.Bu sayede internet gezintileri sağlamış olur.Bu adreslerin engellenmesi sonucunda sitelere (Facebook,Twitter,Youtube gibi) erişim engenlenmiş olur.Gelelim DNS Değiştirme Nasıl yapılır.Genel Olarak tüm sistemlerde yöntem aynı olsana yollar işletim sistemlerine göre değişiklik göstermektedir.Biz Win8-Win7 için anlatmaya çalışalım.

Windows 8 dns değiştirme yöntemiyle bazı yasaklı ve engellenen sitelere girilmesi mümkün olmaktadır.Peki Windows 8 dns değiştirme nasıl yapılır ?  Windows 8 ile DNS ayarlarınızı nasıl değiştireceğiniz birkaç basit adımla anlatmaya çalışalım.


Windows 8 ile DNS ayar değişikliği için alt menü çubuğunda yer alan internet bağlantısı gösteren ikonuna sağ tıklayarak "Ağ ve Paylaşım Merkezi" aç kısmına tıklayalım.








Açılan ekranda sol bölümde bulunan "Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin" seçeneğini tıklayınız.




Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin kısmına tıkladıktan sonra açılan ekranda bilgisayarınıza bağlı durumda olan ağ bağlantıları göreceksiniz.Karşınıza çıkan listeden kullandığınız ağa sağ tıklayınız ve önümüze açılan menüden “özellikler” bölümüne gidiniz.Örnek de görülen resimde Wi-fi-Wireless Lan bağlantısı kullandığım için bunu görmektesiniz.




Özelliklere tıkladığım zaman karşımıza Network Özelliklerinizi gösteren pencere çıkacaktır. Bu pencerede yer alan listeden “internet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)” seçeneğine çift tıklayınız.




Daha sonra karşınıza çıkacak olan ekrana yeni DNS Sunucu adreslerinizi yazınız. DNS sunucu adreslerini yazarken sırasını takip ediniz. yani “4.2.2.1” ve “4.2.2.2” yazmalısınız. Son olarak tamamı tıklayarak pencereleri kapatınız. Bu bölüme dilerseniz farklı DNS adresleride yazarak yasaklı sitelere yada engelenen Twitter, Facebook, Youtube gibi sitelere girebilirsiniz.




Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :