Pasaport Randevu İptal

Pasaport Randevu
Uluslararası standartlarda hazırlanan e-Pasaportlar 1 Haziran 2010 tarihinden itibaren kullanıma sunulmuştur.e-Pasaport başvurularınızı Türkiye'de 81 il ve 310 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, yurt dışında ise bağlı bulunduğunuz dış temsilciliklere kolayca yapabilisiniz.
Pasaport başvuru işlemleri bağlı bulunduğunuz Emniyet Müdürlüğü için, online randevu alınarak yapılmaktadır. epasaport.egm.gov.tr internet adresine giriş yaprak Pasaport Randevu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.Yaşlı, hasta ve engelli vb. vatandaşlarımızın işlemleri randevusuz olarak ta alınmaktadır, Randevusuz müracaat işlemleri kısıtlı sayıda olduğunu hatırlatırız.
Yaptığınız e-pasaport başvurularınızın, hangi aşamada olduğunu "Başvuru Durumunu Sorma İstiyorum" kısmına girerek TC kimlik numaranızı ve Referans Numaranızı yazdıktan sonra öğrene bilirsiniz.








E- Pasaport Yaparkan Dikkat Edilmesi Gerekenler:



13.03.2013 - Tarihinde yapılan duyuru.

  •  e-pasaport randevuları Son günlerde çeşitli internet arama motorlarında pasaport randevu şeklinde yapılan aramalar neticesinde, kurumumuzla alakası bulunmayan, hiçbir şekilde randevu vermeye yetkisi olmayan bazı internet siteleri veya çağrı merkezi numaraları çıkmaktadır. Pasaport müracaat randevuları sadece kurumumuza ait www.epasaport.gov.tr web sitesi üzerinden e-pasaporta hemen başvur linkinden yapılmaktadır. Web sitemiz haricinde yapmış olduğunuz randevu işlemlerinde, belirttiğiniz kişisel bilgileriniz yetkisiz kişilerin eline geçmektedir. Bu nedenle www.epasaport.gov.tr web sitesi haricinde pasaport randevusu verilmediğinden, randevu işlemi yapıldığı iddia edilen internet sitelerine veya çağrı mekezlerine itibar etmemeniz kişisel bilgilerinizin güvenliği açısından önem arz etmektedir.
  • 16.01.2014 e-pasaport çağrı merkezi

    Pasaport müracaatı yapan vatandaşların acil üretim için irtibata geçebileceği
    0 (312)4629146-0(312)4629147 numaralı telefon numaralarının olduğu çağrı merkezi oluşturulmuştur.


Pasaport Türleri


Umuma Mahsus Pasaport
Umuma mahsus (Bordo Renkli) pasaport Türk Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşları ile Haymatlos (vatansız) vatandaşlarımızın alabilecekleri pasaport türüdür. Umuma Mahsus Pasaport yurt içinde İçişleri Bakanlığınca veya İçişleri Bakanının vereceği yetkiye göre Valiliklerce, yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti Konsoloslukları tarafından verilir.Umreye gideklerin seçmesi gereken pasaport türüdür.

Hususi Pasaport İşlemleri
Hususi Damgalı Pasaport Müracaatları İstanbul Pasaport Şube Müdürlüğümüzce (Adnan Menderes Bulvarı (Vatan cad.) / Fatih) alınmaktadır.
Resmi Gazete de 14.08.2014 tarih ve 29088 sayıyla yayımlanan Pasaport Kanununun uygulanmasına dair yönetmelikte yapılan değişiklik ile; Hususi Damgalı Pasaport alacakların en az lise veya dengi okul mezunu olma şartı getirildiğinden müracaat yapacak vatandaşlarımızın;Çalışan hak sahipleri için; kurumlarından çalışan formu ile birlikte eğitim durumunu gösterir belge,Emekli/ Müstafi olanlar için; emekli/müstafi oldukları kurumlarından alacakları kadro derecelerini ve eğitim durumlarını belirten belge getirilmesi gerekmektedir.

Hizmet Pasaport
Belediyelerce yapılan görevlendirmelerde, Belediye personeli ve belediye meclis üyeleri için onaylı Hizmet Damgalı Pasaport formu yeterli olacaktır. Belediye personeli olmayanların görevlendirmelerinde ek olarak Belediye Meclis kararı ve Valilik Onayı gerekmektedir.


Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :