keylogger silme

Bilgisayarınızdan bilgileri çalmak için üretilen Keylogger, kötü amaçlı üretilen yazılımların üst sıralarında yer alan türlerinden dir. Direk olarak bilgisayar kullanıcısının kişisel bilgilerini özellikle şifreleri öğrenmek olan Keylogger yazılımları ile e-posta şifreleri,kredi kartı bilgileri ve sosyal medya hesabı şifreleri ele geçirmek mümkündür. Alında basit bir yazılım gibi dursa da sebep olduğu yıkımlar çok büyüktür. Keylogger virüsleri kullanıcılar tarafından dikkat edilmesi gereken bir durumdur.Peki keylogger silme işlemi nasıl yapılır bu konuda gerek siber suçlarla mücadele birimlerinin gerekse de için uzmanlarının yayınladığı bilgilerin dikkate alınmasını ve gerekli önlemleri kullanıcılar tarafından uygulanması önem arz etmektedir. Keylogger silme işlemi için öncelikle uygulayabileceğiniz bir kaç yöntemi sıralayalım.

Keylogger Nasıl Anlaşılır

1.Yöntem : Ctrl + Alt + Delete tuşlarına basıp görev yöneticisini başlattığınızda "işlemler" menüsünde, Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa bilgisayarınıza keylogger bulaşmış demektir.

2.Yöntem : c:/windows/system32 klasörüne girin. Daha sonra " SystemDll32.exe ve SystemDll32.log" dosyalarını görüyorsan bilgisayarınızda keylogger var demektir. Format atmanız iyi olacak, fakat format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipte çalıştırarak regedit'e girin ve (Başlat, çalıştır'dan "regedit" yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\M6icrosoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.

3.Yöntem : Ctrl+Alt+Shift+X tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa bilgisayarınızda keylogger vardır. Bu durumda format önerilir.

4.Yöntem : Başlat / Çalıştır / durumunda Cmd yazıp ms-dos penceresini açılınca komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in SMTP portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında boşluk olur ve yeni komut satırına geçer ise bilgisayarınızda keylogger yok demektir.

Keylogger'dan Korunma Yolları

1) Free uzantılı web adreslerinden mümkün olduğunca uzak durun ! Örn: domainismi.com.tr.cx  
2) Bilgisayarınızda iyi derecede virüs koruma programı olmalı. Ayrıca çeşitli anti-keylogger programları da kullanabilirsiniz. 
4) Güvenilir download sitelerini tercih etmek "exe" uzantılı dosyaları indirirken dikkatli olmak Güvenmediğiniz sitelerden program çekmemek. 
5) Deepfreze kullanmak.
6) İnternet cafelerde ve herkezi açık wifi alanlarında özel şifrelerinizi girmeyiniz. Girmiş olsanız bile en kısa sürede güvenli bir bilgisayardan şifrenizi değiştirmek.
7) Mailleri açarken tanımadığınız kişilerdern gelen maillere dikkat etmek.

Keylogger Silme Programları

1.Zemana AntiLogger
2.Zarvin Antilogger


Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :