Facebook Hesap Çalma

Facebook Hesap Çalma ve Güvenlik Önlemleri 
Facebook Hesabı Nasıl Çalınır ? Facebook Şifresi Nasıl Kırılır ?  Facebook Hesap Güvenliği Nasıl Sağlanır ?

İnternet çağında artık hesapların ve değerlerin sanal olarak ifade edildiği günümüzde, sosyal medya hesabı olmayan neredeyse yok gibi ve artık sosyal medya hesaplarımızla bir çok yere üye olabiliyoruz.Özellikle üye olmak için en sık kullanılan facebook hesabınız ne kadar güvenli !

Siber saldırıların arttığı hesapların çok rahat ele geçirildiği bir zamanda facebook hesap çalma, ele geçirmek çok zor olmayan bir durum. Özellikle yeterince güvenlik önlemlerinin alınmadığını hala 123456 gibi şifrelerin kullanıldığı profil bilgilerinin olduğunu düşünürsek hesapların ele geçirilmesi an meselesi. Peki facebook hesapları nasıl çalınır ve ele geçirilir ? bu konulara açıklık getirirsek en sık kullanılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olursak facebook hesaplarımızı bu açıkları kapatarak bi nebze koruyabiliriz.





Facebook Hesabı Nasıl Çalınır ? 

Facebook hesabının çalınmasını için çeşitli yöntemler uygulanmaktadır.Aşağıda sıralayacağım yöntemler bunlardan bazılarıdır.Gelişen teknoloji ile beraber bu yöntemlerde gelişmektedir.


  • "Şifremi Unuttum" ile şifre çalma ; ilk etapta en çok denenen yöntemlerden birisidir. Facebook da yapacağınız bir ayar ile bu alana cep telefonunuzun tanımlamanız halinde unutulan şifrelerin yenisi, cep telefonunuza kısa mesaj olarak gelecektir.Şifreni unuttum yönteminde hatırlatma sorusu koymuşsanız sorulan sorulara hazırladığınız cevaplar kesinlikle mantıklı ve doğru olmamalı çünkü deneme yanılma yöntemiyle yada sizi tanıyan biri bu soruları kolayca cevaplayabilir.






  • Facebook hesap çalma yöntemlerinden bir diğeri de Virüslü Mailler gönderme yöntemidir.Burada yapılmak istenen, sanki facebook gelmiş gibi ve size şifrenizi girmeniz için yanıltıcı sayfalara yönlendirmektedir. Sahte bir şifre girme ekranı ile sizleri tuzağa düşürmektedirler. Bu yöntem ile ayrıca mail şifreleri hatta banka şifreleri bile ele geçirilebilmektedir.Siz siz olun her gelen maili dikkate almayın.Emin olmadığınız ama yinede açmak istiyorsanız önce orijinal sayfaya kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapıp daha soran maildeki linke tıklayınız. Açtığınız sayfayı tarayıcınızın adres çubuğa bakarak kontrol etmeyi unutmayın.

  • Arkadaş çevreniz incelenerek (bunun için paylaşımlara ve yorumlara bakılır) en yakın arkadaşınız tespit edilir. Bu arkadaşınız kopyası oluşturulur ve size mailler mesajlar gönderilir, bu mesajlarda resim, video olabilir.Siz siz olun bu tür mesajlarla karşılaştığınız zaman arkadaşınızı arayın derim.

  • Facebook çalma programı kullanarak facebook şifre kırma; Aslına bakarsanız bu bir tuzak yöntem dir. Hesabı yazıp direk olarak karşınıza şifresini getiren bir yöntem yoktur.Buna kanmanız durumunda elinize geçen tek şey virüs olur. 

  • Gönderilen resim, video (en sık olan) exe dosyaları ; Facebook da bir virüsü yaymanın en kolay yolu yine kendi yöntemi olan paylaşım yöntemidir.Size gönderilen bir videoyu izlemek istediğiniz de videoyu izlemek için "yükleyin" tarzında bir uyarı alıyorsanız bilin o virüs tür. Flash player gibi video oynatıcı güncellemeniz isteniyorsa, programın orijinal sayfasına gidip orada güncelleme yapınız. 

  • Hatta bu konuyu arama motorlarında arattığınızda karşınıza çıkan sitelerden bile virüs kapma ihtimaliniz vardır.Açtığınız site size bir kutucuk çıkartıyor ve onaylamanızı istiyorsa derhal siteyi kapatınız.

  • İnternet cafe de facebook'a bağlanmak durumunda kaldıysanız bağlanmadan önce tarayıcının tüm geçmişini silin daha sonra bağlanırken de "beni hatırla" butonunun kapalı olduğundan emin olun.İşinizi bitirdikten sonra yine "geçmişi sil" işlemini yapınız.Güvendiğiniz bilgisayardan şifrenizi mutlaka değiştiriniz.

  • "Facebook ile bağlan" yöntemi; Bu yöntem ile bazı sitelerde görebileceğiniz gibi siteye üye olmak için facebook profiliniz ile bağlanmanız istenmektedir.Bağlandığınız takdirde de geçmiş olsun facebook bilgileriniz artık karşı tarafın eline geçmiştir.Bu gibi durumlar kullanacağınız işe yaramayan bir posta adresi veya facebook profili kullanmanızı öneririm.

Facebook Hesap Çalma yöntemleri hakkında şimdilik yazacaklarım bunlar.İleride yöntemlerin gelişmesine göre yazımızı güncelleyebiliriz.Sizde yorumlarınız ile bilgi paylaşımında bulunabilir eksik yada hatalı gördüğünüz noktaları belirtebilirsiniz.Dilerseniz facebook hesap silme ile hesabınızı bir daha kullanılmayacak şekilde silebilirsiniz.
Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :