Facebook Açma

Facebook, insanların birbirleriyle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan sosyal paylaşım sitesidir. Peki Facebook Açma işlemi en kısa yoldan nasıl gerçekleştirilir.

Facebook, ilk başlarda Harvard Üniversitesi öğrencileri arasında iletişimi kurmak için kurulmuştu. Daha sonra civar üniversitelere yayılan facebook, iki ay içerisinde çok geniş bir kunllanıcı kitlesine ulaştı.Bir yıl içerisinde ; ABD deki tüm okullara Facebook yayılmış oldu. Facebook giriş için ilk başlarda kullanıcılar söz konusu okulun e-posta adresiyle (.edu, .ac.uk, vb.) yapılabiliyordu.Daha sonra facebook ağına liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde Facebook Açma için herhangi bir e-posta yada cep telefonu adresi yeterli olmaktadır.




Alexa verilerine göre dünyada Google'dan sonra en çok ziyaret edilen site Facabook dur.Facebook'un ardında Youtube, Baidu ve  Yahoo gelmektedir. Facebook adı "paper facebooks"' dan gelmektedir. Bu form ABD üniversitelerinde okulların öğrencilerine, öğretmenlere ve çalışanlara doldurduğu onları tanıtan bir formdur.

Facebook a kaydol ve facebook kullan artık her yaştan insanın rahatça yapabileceği bir işlem olmuştur. Bunun için fabook ana sayfasında yer alan bir kaç kutucuğu doldurarak yapabilirsiniz. Facebook hesap açmak tamamen ücretsiz dir.Dilerseniz facebook da şirketinizi yada müzik grubunuzun sayfasınıda oluştura bilirsiniz. 



 facebook



Facebook Yöneticileri :

Mark Zuckerberg Kurucu ve CEO 
Dustin Moskovitz Kurucu Yardımcısı ve Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı 
Sheryl Sandberg COO 
Owen Van Natta Finanstan Sorumlu Müdür (CFO), Operasyon 
Matt Kohler Başkan Yardımcısı - Strateji ve İşletme Operasyonu 
Chris Hughes Kurucu Yardımcısı 
Peter Thiel Yatırımcı 
Chamath Palihapitiya Başkan Yardımcısı - Pazarlama ve Operasyonlar 
Gideon Yu Finanstan Sorumlu Müdür 
Li Ka-shing Yatırımcı 
Marc Samwer Yatırımcı 
Alexander Samwer Yatırımcı 
Eduardo Saverin Kurucu Üye


Facebook Ofisleri












Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :