facebook reklam verme

Facebook kullanmaya yeni başlayan yada yeni sayfa oluşturup reklam vermek isteyenler için Facebook reklam verme nasıl olur, konu ile ilgili merak edenleri ve reklam verirken yaşanan sorunları bu yazımızdan faydalanarak kendi sayfanızın reklamlarını oluşturabilirsiniz.

Öncelikle Facebook hesabınızda sayfanızı oluşturun, Facebook'taki yapacağınız tanıtım faaliyetleri için sayfa çok önemlidir. Sayfanızı kullanarak müşterilerinizle basit ve ücretsiz bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Sayfa oluştururken hedef kitlenizi, sayfa adınızı, görsel meteryallerinizi iyi belirlemelisiniz.

Daha sonra Facebook kullananların Sayfanızı beğenmelerini sağlamalısınız. Öncelikle yakın arkadaş çevrenizden tanıtımlara başlamalı ve sayfanızı beğenmeye davet etmelisiniz. Daha sonra Facebook reklam verme işlemine geçebilirsiniz.

Facebook Reklam çalışması başlatırken öncelikle kampanya amacını belirlemelisiniz.

  • Gönderilerinizi öne çıkarma 
  • Sayfanızın tanıtımını yapma 
  • İnsanları internet sitenize çekme 
  • İnternet sitenizdeki dönüşümleri artırma 
  • Uygulamanızın yüklenmesini sağlama 
  • Uygulamanızdaki etkileşimi artırma 
  • Etkinliğinize katılımı artırma 
  • İnsanların teklifinizi almasını sağlama 
  • Video görüntülemeleri elde etme

Bu amaçlardan hangisi yada hangileri sizin kampanya amacına uyuyorsa, ona göre görsel reklam ürünleri tasarlamalısınız. Reklamlarınızı oluşturmak için, burayı ziyaret etmeniz gerekmektedir.Reklam verme amacınızı belirledikten sonra,  kampanyanın hangi ülkelerde, hangi yaş gruplarında vs. çıkması gerektiğini netleştiriniz.





Reklam bütçesini hazırlarken toplam ve günlük bütçe olmak üzere iki farklı bütçe belirlemelisiniz.Günlük bütçeniz kampanyaya her gün ne kadar harcayacağınızı kontrol ederken, Toplam bütçenizde reklam çalışması için ayıracağınız bütçeyi ifade etmektedir.

Kampanyanız günlük ayırdığınız bütçeye ulaşıldığında reklamlarınızın o gün için otomatik olarak durdurulur. Facebook sizi belirlediğiniz bütçenizin dışından asla ücretlendirme yapmaz. Dilerseniz kampanyanın planlanmış olan süresi boyunca harcanacak belirli bir tutar seçmenizi sağlayan toplam bir bütçe de belirleyebilirsiniz.




Kavramlar: 
Reklam vermeye başladığınız zaman CPC ve CPM olarak ifade edilen kavramlar ile karşılaşıcaksınız. CPM : Reklamınız 1000 gösterim başına ücrettir. Yani Facebook üyeleri reklamınızı gördüğünde ödeme yapacağınız anlamına gelmektedir. Gösterimlerde reklam kampanyanızın için seçtiğiniz amacınız dikkate alınarak kullanıcılara reklamınız gösterilir. Örnek verecek olursak ; Amacınız sayfanızı çok kişinin beğenmesi ise reklamınız, sayfanızı da beğenme olasılığı en yüksek olan kişilere gösterilmektedir.
CPC : ise tıklama başına ücrettir. Facebook kullanıcılarının reklamınıza veya sponsorlu haberinize her tıklayışında ücret ödersiniz. 

Reklam oluşturma işlemi sırasında, Fiyatlandırma kısmında reklamlarınızın maliyetini tahmin edebilirsiniz. Önerilen Teklif alanının yanındaki aralığı kullanarak hedef kitlenize ulaşmanın maliyetini tahmin edebilirsiniz. Reklamınızı yayınladığınızda, yalnızca aldığınız tıklama (CPC) veya reklamınızın gösterim (CPM) sayısı için ödeme yapacağınızı ve alınacak tutarın günlük veya toplam bütçenizi aşmayacağını unutmayın.

İpuçları:

1- Günlük bütçe belirleyin ve ayırdığınız bütçeye göre gelen sayfa beğenileri yada tıklamaları kontrol ediniz.
2-Reklam için günlük 10 TL lira bütçeyle başlayın. Öncelikle sayfanızın gücünü siz test edin.

3-Reklam verdikten sonra sayfanızı ve gönderilerini sürekli güncelleyin gelen kullanıcılar aktif bir sayfa görsün.İlgi çekici iletiler koymanız sizi hafızalarına kazıyacaktır.

4-Reklamınızı her gün yayınlamayın. Arasıra reklamınızı durdurup, sayfanızın geldiği noktayı analiz ediniz.

5-Muhakkak sizden kesilen para ile reklamın aldığı tıklamayı ve gelen üye sayılarını kontrol ediniz. Bir yanlışlık durumda mutlaka  Facebook yetkililerini mail atınız.

Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :