facebook profilime kim baktı

Facebook Profilime Kim Baktı ? Facebook kullanıcı sayısının artmasıyla bu soruyu soranların da sayısın da artış gözükmektedir. Peki gerçekten facebook profile bakanları görmek mümkün mü ? İnternette bir araştırma yaptığımızda çeşitli adımları takip ederek profilinizi kimlerin görüntülediğini iddia eden birçok yöntem, vaat ve uygulamanın olduğunu göreceksiniz.Bu yazımızda gerek uygulamaların gerekse de bu yöntemlerin doğruluğunun olup olmadığını göreceğiz. 



En sağlam facebook efsanelerinden biri olmasına rağmen, bu konuda hala ümitli olan birçok kullanıcı var. Ancak en başta şunu belirtmek gerekir ki Facebook Profilinize kimin baktığını öğrenmenin herhangi bir yolu YOK ve Facebook'a göre bu bilgiye de ulaşmanız mümkün değil.

Aslında facebook bu bilgiye ulaşıyor olsa da, bunu üçüncü kişilerle paylaşmıyor.Peki uygulama işe yarabilir mi diye soranlarınız olabilir. Maalesef herhangi bir uygulamanın da bu bilgiye ulaşması mümkün değil. Piyasada dolaşan uygulamalarında facebook'dan habersiz böyle bir bilgiyi edinmeleri tamamen hayal ürünü.Bu tür uygulamaları kendi arasında 2 sınıfa ayırıyoruz.



1- Tamamen fake ürünü olan uygulamalar
2- Aynı uygulamayı yükleyenler arasında bilgi paylaşımı yapan uygulamalar.Fakat bu uygulamada da verilen bilgiler pek işinize yarayacak türden değildir.Kısacası, bu tür uygulamaların hiçbiri, doğru bilgiyi size sunamamakla birlikte, zararlılar, gizlilik sorunları gibi farklı dertler açabileceği için onlardan uzak durmanızı öneririz.



"Profilime kim bakmış " Türü Uygulamalar Nasıl Çalışıyor ?
Bu tip uygulamaların çalışma mantığı aslında çok basit, Kullanıcılar bu uygulamaları facebook profillerine yüklüyor ve bir süre geçtikten sonra kullanıcıların karşısına arkadaşlarının isminin yer aldığı bir liste çıkarıyor. Uygulamanın dediğine göre bu listede yer alan isimler kişinin profiline girenlerden oluşuyor. Oysaki işin uzmanlarına göre böyle bir durumun söz konusu olmadığı yönünde. Bu tür uygulamalar bu listeleri ya gelişi güzel oluşturuyor ya da facebook'ta  ileti durumunu ya da fotoğraflarını en son güncelleyenler arasından seçiyor.
Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :