geçmişi sil

Tarayıcınızdaki Arama Geçmişinizi Nasıl Silersiniz !

İnternette sörf yaparken kullanılan tarayıcılar sizden habersiz olarak (bu durum tüm tarayıcıların ortak özelliğidir) İnternet gezinti geçmişini kaydetmektedirler.Bu durum aslına bakarsanız özellikle o siteyi tekrar ziyaret ettiğinizde size yardımcı olmak ve sitenin daha hızlı çalışmasını sağlamak için yapılmış bir uygulamadır. İnternet gezintisi yaparken kullandığımız tarayıcılardan geçmişi sil özelliğini kullanmak için her tarayıcının "Ayarlar" bölümü kullanmanız gerekmektedir. Ayarlar bölümünde yer alan  geçmişi sil komutu tarayıcınızı listesindeki kayıtlı olan geçmiş bilgilerinizi, çerezleri, şifleri, otomatik tamamlama metinlerini kısaca tarama verilerini,  dilediğiniz zaman aralığı belirterek tamamen silebilme imkanı vermektedir.




Aslında tarama geçmişi sil işlemiyle uğraşmak istemeyenler için Chrome tarayıcısında özellikle tercih edilen "Gizli Pencere" modu sizi bu dertten kurtaracak bir özelliktir.BU sayede tarayıcı geçmişi kayıt altına alınmada gezinti yapabilirsiniz.Böylece daha sonra silme derdiğiniz olmaz.Gelelin çeşitli tarayıcılardan İnternet geçmişi nasıl silinir ? sorusuna


chrome geçmişi silme

Chorme geçmişi silme işlemini yapmak ve tarama verilerinizi silmek için ekranın en sağ bölümünde yer alan simgeye tıklıyoruz.Daha sonra sırasıyla ayarlar ve geçmiş bölümüne tıklıyoruz.Karşımıza tarama verilerini temizli ekranı gelecektir.Burada gerekli işaretlemleri yaptıktan sonra geçmişi tamamen temizleyebilirsiniz.




internet explorer geçmişi silme

Yine aynı şekilde internet explorer geçmişi silme işlemi içinde öncelikle ayarlar bmlümüne gitmeniz ve burada yer alan "Genel" sekmesinin altındaki "sil " bölümünü kullanarak tarayıcınızdaki geçmişe dair ne varsa silebilirsiniz.





Firefox geçmişi silme

Firefox geçmişi silme yada diğer adıyla önbellek temizleme yapmak için de yukarıda saydığımız diğer tarayıcılarda olduğu gibi ayarlar bölümüne gidiyoruz.

New Fx Menu  Menü düğmesine tıklayın ve daha sonra sırasıyla aşağıda gördüğünüz işlemleri gerçekleştiriniz.

  • Seçenekler
  • Gelişmiş 
  • Ağ sekmesi
  • Çevrim dışı depolama kısmı 
  • Şimdi temizle 
  • Seçenekler penceresini kapatmak için Tamam'a tıklayın




Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :