foursquare nedir

foursquare nedir ?

Foursquare arkadaşlarınla gidebileceğin mekanları blup bilgi edinmeye yarayan sosyal ağ uygulamasıdır.

foursquare ne zaman kuruldu ?

2009 yılında kurulan foursquare geçen süre zarfında 10 milyon dan fazla kullanıcıya sahip ve geçtiğimiz ay 1 milyar check-in‘e ulaşan devasa bir sosyal ağ olmuş durumda dır. Kullanıcılar mobil site üzerinden, kısa mesajla ya da cep telefonları üzerine kurdukları foursquare yazılımıyla bulundukları mekanları işaretlereyerek arkadaşlarına ve çevrelerine haber,bilgi ve tavsiye bırakmaktadırlar.
foursquare nasıl kullanılır ? 
Yapılan checkinler sayısına göre şeçitli kategorilerde ve Badge ismi verilen bir tür rozet (madalya) kazanılmaktadır. Ne kadar check-in yaparsanız o orantıda artan rozetiniz olacaktır.

GPS destekleyen tüm mobil cihazlar ve akıllı telefonlar için foursquare uygulaması kullanılabilir. Yapmanız gereken uygulamayı cep telefonunuza indirimek yakıt olmaktır. 

mayor 

Gün içinde ne kadar çok ve farklı mekanlarda check-in yaparsanız o kadar puan topluyorsunuz, puan topladıkça sıkça gittiğiniz mekanlarda ‘Mayor (Başkan)’ oluyorsunuz. Mayor bir mekana son 60 gün içirisinde en çok check-in yapan kullanıcının sahip olduğu bir ünvandır. Bir günde 12 kere check-in olmuş olsanız bile bunların hepsi tek bir check-in olarak hesaba katılır. Son 60 gün içinde en çok birbirini takip eden gün, düzenli olarak check-in yapanlar Mayor olurlar. 





foursquare rozetleri






Yorum Paylaş
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook

Hiç yorum yok :